Beaumes de Venise 2012 fietsdag 1

31/05/2012


Vorige bericht
Volgende bericht


Donderdag 31-05-2012 7.30u

Half 8 de wekkers van Gert-Jan en ik lopen synchroon af. Een blik naar buiten leert dat het, zoals voorspeld schitterend weer is. Ook het uitzicht is niet mis.Even om de beurt opfrissen en aanschuiven voor het ontbijt. Dat is gezellig in de tuin aan een grote tafel met z'n allen. Uitgebreid Frans onbijt met verschillende soorten brood, (Franse) kaas, yoghurt, verse aardbeien, en heel veel soorten jam, zelfs vijgenjam.

Het oorspronkelijke plan om met de auto naar Bedoin te rijden wordt aangepast. We vertrekken van de Mas met de fiets en gaan richting Bedoin op de navigatie. Van Bedoin gaan we door naar Mormoiron om vervolgens via Gorges de la Nesque naar Sault te rijden. Inmiddels ruim 60 km op de teller.

Na een prima lunch, cola met een salade Mont Ventoux, gaan we op pad naar Chalet Reynard. Een korte afdaling en daarna begint het al aardig te klimmen. Ieder gaat over op zijn eigen tempo. Ik fiets met Andre naar boven. Andre trekt goed door en het is harken om in zijn wiel te blijven. Gelukkig kost het hem ook aardig moeite om het tempo boven de 15 te houden. Op het vlakkere stuk kan ik even aanpikken bij een laagvliegende semiprof op een mooie HTC S-works. Andre haakt daar even af en ik moet als het weer wat op gaat lopen ook uit het wiel. Gelukkig is het steilere werk gedaan en kan ik aardig doortrekken naar Chalet Reynard. Valt al met al niet tegen.
Het is lekker warm op het terras. Andre komt direct achter me boven.en daarna komt de een na de ander boven.

Tijdens het colaatje op het terras ontstaat discussie of we nog doorgaan. Stond niet in het oorspronkelijke plan gezien de zwaarte van de klim en de extra kilometers. Opa Gert-Jan wil de top halen en solidair als we zijn fietsen we met hem mee.
Andre vertrekt met een strak tempo, ik fiets nog even met Cees mee en ga even later op mijn tempo verder.  Na Gert-Jan en Marijn te hebben ingehaald zie ik in de verte Andre fietsen. Het tempo dat hij fietst kan ik niet aan op deze steile helling. Wat is vooral die laatste kilometer steil!
Boven is het gezellig druk. Het is wel wat frisser boven maar goed te doen om op iedereen te wachten en foto's te nemen.
Er staan ook wat Nederlanders boven die morgen een tocht gaan doen voor het goede doel ALS. Die gaan we nog wel tegenkomen.
Iedereen haalt de top, Cees moet nog wel even voetje aan de grond zetten bij het Simpson momunment. Zal de emotie geweest zijn!

We gaan in een keer door naar beneden. Weer een mooie afdaling door het bos. We halen de 80 net niet. Halverwege voel je het al heel snel goed warm worden. Beneden in Bedoin is het ruim 30 graden.
Vervolgens gaan met gematigd tempo huiswaarts. De kilometertjes gaan tellen en niet iedereen kan een hoog tempo meer aan. Via Caromb rijden we richting St. Veran, Daar komen we voldaan toch wel enigszins vermoeid aan met ruim 120 kilometer op de teller en 2100 hoogtemeters. Goed gefietst door opa en de jonkies.

Marijn en ik duiken even onder de douche en daarna direct even het zwembad. Toch wel lekker even afkoelen. Daarna in de auto van Cees en naar Beaumes.
Prima restaurantje weer daar en gezellig op het terras.
Het eten was weer prima!Morgen verder....

4486 Reacties


http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com zegt op 10-08-2016 19:58:

eCQo3A http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com


link zegt op 01-09-2016 02:07:

I'm not sure


link zegt